Залишити заявку

Порушено кримінальне провадження щодо посадовців Росавіації та групи «Волга-Днепр» (РФ) за підробку сертифікатів льотної придатності літаків «Руслан»

Дата новини: 18 липня 2018

17 липня 2018 р. Національною поліцією України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, по факту зловживання службовим становищем при продовженні льотної придатності літаків Ан-124-100 «Руслан» службовими особами Федерального Агентства повітряного транспорту Російської Федерації (Росавіація) та німецької компанії AMTES GmbH, що входить в групу компаній «Волга-Днепр» (Росія). Про це повідомили в прес-службі відомої юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», що захищає інтереси держпідприємства «Антонов».

Правоохоронні органи за заявою ДП «Антонов» як утримувача Сертифіката типу літака розслідують факт сертифікації Росавіацією компанії AMTES GmbH в якості розробника модифікації літака Ан-124-100 та видачу на підставі підроблених документів Додаткового Сертифікату типу на зміну типової конструкції «Підтримка льотної придатності в частині підтвердження ресурсу і строку служби».

В результаті незаконних дій Росавіації та AMTES GmbH літакам Ан-124-100, експлуатантом яких є Авіакомпанія «Волга-Днепр» (РФ), було продовжено льотну придатність, що ставить під загрозу безпечну експлуатацію даних літаків.

«ДП «Антонов» є відповідальним за збереження конструктивної цілісності типової конструкції всього наявного парку літаків «АН» протягом всього строку їх експлуатації, – зазначив Роман Марченко, старший партнер юрфірми «Ілляшев та Партнери». – На держпідприємстві впевнені, що жодна компанія у світі, крім «Антонова», не має належного досвіду підтримання льотної придатності літака такого класу в умовах інтенсивної експлуатації протягом тривалого часу. Ми сподіваємося, що всі причетні до продовження ресурсів «Русланів» в обхід «Антонова» будуть вже на протязі найближчого часу притягнені до кримінальної відповідальності та оголошені у розшук за лінією Інтерполу».

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до шести років.