Залишити заявку

Суд визнав незаконним наказ чиновника Януковича щодо держпідприємства «Антонов»

Дата новини: 12 вересня 2014

Окружний адміністративний суд міста Києва 12 вересня 2014 року виніс постанову, якою визнав недійсним з моменту підписання наказ Мінпромполітики щодо призначення в. о. керівника ДП «Антонов» С. Меренкова. Про це повідомляють у прес-службі юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», яка представляє інтереси ДП «Антонов». Таким чином, суд розглянув по суті позов про незаконні дії заступника Міністра промислової політики Олександра Каленкова та встановив низку порушень в діях чиновника, призначеного на посаду ще в 2013 році особисто В. Януковичем.

«В 2006 році Сергій Меренков був відсторонений від займаної на АНТК ім. Антонова посади за розголошення інформації, що становила державну таємницю, зі скасуванням допуску до держтаємниці. Тільки недоліквідований новою владою Мінпром Януковича може «штовхати» на посаду керівника 14-тисячного колективу таку людину», – наголосили в «Ілляшев та Партнери».

Нагадаємо, що Мінпромполітики в травні і липні 2014 року видав накази про звільнення Дмитра Ківи з посади Президента ДП «Антонов» та про призначення в.о. Президента С. Меренкова. При цьому ще 23 березня 2014 року Уряд прийняв рішення про ліквідацію Мінпромполітики шляхом приєднання до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. 1 серпня та 3 вересня цього року колектив ДП «Антонов» не допустив С. Меренкова з супроводжуючими його «тітушками» на територію підприємства. 3 та 4 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва виніс ухвали, якими підтвердив повноваження Ківи Д. С. як керівника ДП «Антонов».