Залишити заявку

ЮФ «Ілляшев та Партнери» – партнер Міжнародного юридичного форуму «Україна – ЄС»

Дата новини: 29 вересня 2015

Юридична фірма «Ілляшев та Партнери» вдруге стала партнером Міжнародного юридичного форуму «Україна – ЄС», організованого видавництвом «Юридична практика» 24 вересня 2015 р.

Олена Омельченко, юрист ЮФ «Ілляшев та Партнери», виступила з доповіддю на тему: «Захист торговельних інтересів: механізми та інструментарій», серед яких: глобальні захисні заходи, двосторонні спеціальні заходи щодо автомобілів, а також антидемпінгові та компенсаційні заходи. Олена зазначила, що чинний антидемпінговий закон не потребує суттєвого доопрацювання, у той час як законодавство України про субсидиційні та компенсаційні розслідування потребує доопрацювання, оскільки не відповідає праву СОТ. Також вона додала, що Україна не має досвіду застосування компенсаційних заходів.

На заході обговорювалися питання річних підсумків ратифікації Україною Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, необхідної інфраструктури для вільної торгівлі між Україною та ЄС, ефективного впровадження положень Угоди в секторі АПК, бізнес-перспективи у світлі євроінтеграції (висновок українського бізнесу в ЄС, а також останні тенденції у виході європейського бізнесу в Україні). Фінальна сесія форуму була присвячена врегулюванню спорів.

Серед доповідачів форуму: представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства закордонних справ, АМКУ, Державної фіскальної служби, суддівського корпусу України, партнери провідних юридичних фірм, топ-менеджери і юрисконсульти підприємств, члени українських та міжнародних бізнес-асоціацій.