Залишити заявку

Апеляційний суд підтвердив повноваження керівника держпідприємства «Антонов»

Дата новини: 12 листопада 2014

logo-antonovСьогодні Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні скарг Генпрокуратури та Мінпромполітики та залишив без змін ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 4 вересня 2014 року, якою було визнано Ківу Дмитра Семеновича єдиним законним керівником Державного стратегічного підприємства «Антонов». Про це повідомляють в прес-службі юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», яка представляє інтереси ДП «Антонов».

«Згідно Кодексу адміністративного судочинства України після рішення апеляційного суду ухвала стала остаточною, подальше її оскарження не допускається. Відповідно, зараз питання щодо керівника ДП «Антонов»  закрите остаточно», – наголосили в «Ілляшев та Партнери».

Нагадаємо, що Мінпромполітики в травні і липні 2014 року видало накази про звільнення Дмитра Ківи з посади Президента ДП «Антонов» та про призначення в. о. Президента С. Меренкова. При цьому ще 23 березня 2014 року Уряд прийняв рішення про ліквідацію Мінпромполітики шляхом приєднання до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. 1 серпня та 3 вересня цього року колектив ДП «Антонов» не допустив С. Меренкова з супроводжуючими його «тітушками» на територію підприємства. 3 та 4 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва виніс ухвали, якими підтвердив повноваження Ківи Д. С. в якості керівника ДП «Антонов». 12 вересня Окружний адміністративний суду міста Києва визнав недійсним наказ Мінпромполітики щодо призначення в. о. керівника ДП «Антонов» С. Меренкова.