Залишити заявку

Олена Омельченко бере участь у розробці нормативно-правових актів з імплементації Домовленостей СОТ щодо врегулювання суперечок

Дата новини: 15 січня 2016

Олена Омельченко, керівник практики міжнародної торгівлі ЮФ «Ілляшев та Партнери», Голова Робочої групи Американської торгівельної палати в Україні (ACC) з питань зовнішньої торгівлі, бере участь у спільному проекті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та АCC щодо розробки нормативно-правових актів для імплементації Домовленості про правила і процедури врегулювання суперечок Світової організації торгівлі (СОТ).

Експертна група розроблює національний механізм прийняття рішень щодо порушення справ для врегулювання торговельних суперечок в СОТ. З цією метою розробляються наступні нормативно-правові акти:

Зазначені документи сформують правове поле та національний механізм для ефективного захисту економічних і торговельних інтересів України та бізнесових кіл в рамках процедур врегулювання суперечок в СОТ.

Нагадаємо, що з моменту набуття членства України в СОТ в 2008 році положення Домовленості про правила і процедури врегулювання суперечок СОТ до сих пір не були імплементовані в національне законодавство України. Такі обставини суттєво ускладнюють реалізацію захисту торговельних інтересів українського бізнесу через інструментарій СОТ.