Залишити заявку

Суд визнав незаконними дії щодо зміни керівництва держпідприємства «Антонов»

Дата новини: 27 листопада 2014

Сьогодні Окружний адміністративний суд міста Києва повністю задовольнив спільний позов Ківи Дмитра та ДП «Антонов» і визнав протиправним та скасував наказ Міністерства промислової політики України № 29-Д від 26 травня 2014 року про звільнення Ківи Д. С. з посади Президента-Генерального конструктора Державного підприємства «Антонов».

logo-antonovСудом також визнано протиправною та скасовано реєстраційну дію Головного управління юстиції у м. Києві про зазначення в Єдиному державному реєстрі керівником ДП «Антонов» громадянина Меренкова С.

«В 2006 році Сергій Меренков був відсторонений від займаної на АНТК ім. Антонова посади за розголошення інформації, що становила державну таємницю, зі скасуванням допуску до держтаємниці. Тільки недоліквідований новою владою Мінпром Януковича міг «штовхати» на посаду керівника 14-тисячного колективу таку людину», – наголосили в «Ілляшев та Партнери».

Нагадаємо, що заступник Міністра промислової політики О. Каленков у липні 2014 року видав наказ про призначення в. о. Президента ДП «Антонов» С. Меренкова. При цьому ще 23 березня 2014 року Уряд прийняв рішення про ліквідацію Мінпромполітики шляхом приєднання до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. 1 серпня та 3 вересня цього року колектив ДП «Антонов» не допустив С. Меренкова з супроводжуючими його «тітушками» на територію підприємства. 3 та 4 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва виніс ухвали про забезпечення позову, якими підтвердив повноваження Ківи Д. С. як керівника ДП «Антонов» (ухвали залишені без змін Київським апеляційним адміністративним судом, подальше оскарження не допускається). 1 жовтня Уряд звільнив О. Каленкова з посади у «зв’язку із ліквідацією Міністерства». Окружний адмінсуд м. Києва в листопаді 2014 року визнав незаконним наказ про призначення С. Меренкова керівником ДП «Антонов».