Залишити заявку

Державне ПАТ «Сумихімпром»: вихід з кризи

Дата новини: 4 грудня 2014

4 грудня 2014 року на загальних зборах кредиторів ПАТ «Сумихімпром» був затверджений план санації ПАТ «Сумихімпром», який дозволить підприємству вийти з кризової ситуації. Про це повідомив старший партнер юрфірми «Ілляшев та Партнери», розпорядник майна ПАТ «Сумихімпром» Роман Марченко.

План санації передбачає збереження підприємства як цілісного майнового комплексу, збереження робочих місць, продовження виплати податків і зборів, нарощування виробництва продукції. План санації не передбачає участі зовнішнього інвестора, підприємство залишається в держвласності. Раніше план санації був погоджений комітетом кредиторів. Для початку виконання план санації підлягає затвердженню Фондом держмайна і Господарським судом Сумської області.

«Затвердження плану санації є єдиним способом запобігання процедурі ліквідації та збереження цього державного підприємства – унікального хімічного комплексу, що має важливе стратегічне значення для України і громади Сум. Кредитори взяли до уваги те, що ПАТ вдалося зберегти потенціал одного з найбільших підприємств хімічної галузі країни, за час банкрутства не проданий жоден об’єкт виробничого фонду. Більше 4,5 тисяч працівників без затримок отримують зарплату, яка перевищує середню по Сумській області на 25%. За період санації тільки на капітальні інвестиції було витрачено більше 100 млн грн, на поточні ремонти – більше 140 млн грн.; до бюджетів усіх рівнів та соціальних фондів було перераховано податків та зборів на суму понад 300 млн грн.», – прокоментували ситуацію в ЮФ «Ілляшев та Партнери».

Загальна сума реєстрової заборгованості ПАТ перед кредиторами становить близько 1,4 млрд грн. Підприємство займає третє місце в м. Суми за розміром відрахувань до місцевого бюджету.