Залишити заявку

Олена Омельченко взяла участь в експертному форумі ACC

Дата новини: 5 грудня 2014

5 грудня 2014 року в Американській торговельній палаті в Україні  пройшов експертний форум  «Використання інструментів Світової організації торгівлі для захисту національних експортерів на міжнародних ринках».

В обговоренні участь взяли Валерій П’ятницький, Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України; Тарас Качка, в. о. Президента Американської торгівельної палати в Україні; Олена Зеркаль, Заступник Міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції; Світлана Зайцева, директор Департаменту співробітництва з СОТ та з питань торговельного захисту Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, а також представники бізнесових кіл.

Під час експортного форуму детально зупинились на можливостях для торгівлі, пов’язаних з Угодою про асоціацію з ЄС, на процедурі врегулювання суперечок СОТ та на розглянули шляхи реагування через інструменти СОТ на торгівельні бар’єри встановлені Російською Федерацією щодо українського експорту.

Під час круглого столу Олена Омельченко прийняла участь в обговоренні питання щодо важливості застосування механізму врегулювання суперечок в СОТ та зупинилась на правових аспектах застосування державою заходів у відповідь у випадку порушення міжнародних торговельних договорів.